Futur Finances a IB3 i a TV Mallorca Notícies del dissabte
Per altra banda, es va donar la coincidència que TV Mallorca Notícies cap de setmana del mateix dissabte 08/11/2008 emetés també una entrevista d’en Pau A. Monserrat, en aquest cas on es parlà de l’actual crisis de les empreses de reunificació de deute.
En aquesta entrevista es va parlar de l’actual problemàtica que sofreix el sector de les mal anomenades “reunificadores de deute”, grup en el que podríem ubicar en part a Futur Finances.
Dic mal anomenades perquè realment no som “reunificadores de deute”, ja que no som entitats financeres. Qui deixa els doblers és una entitat bancària, a la qual les empreses d’intermediació financera (aquest terme creim que és molt més acurat) dirigim al client.
Els intermediaris financers som empreses que proporcionam un servei d’assessorament independent sobre productes financers diversos (préstecs personals, hipotecaris, productes d’inversió, assegurances, etc) i tramitam aquests productes, fent de pont entre el client directe i l’entitat bancària.
Actualment els intermediaris financers passam un període de crisis (quin sector no?), en part degut al tancament del crèdit per part de moltes entitats financeres, en part degut a la caiguda de clients interessats en hipoteques per a comprar-se una vivenda, en part per la mala fama generada per entitats com a Ausbanc en quant a la reunificació de deute (la crítica d’aquest anomenat defensor dels drets dels usuaris de banca ha sigut despietada i sense diferenciar entre els “chiringuitos” financers i els vertaders professionals del sector).
En quant al futur del intermediaris financers, creim que romandran en el mercat els que siguin capaços de proporcionar un servei realment professional, que proporcioni valor afegit pel client.
Les franquícies pensam que estan abocades al fracàs, ja que no han invertit en unitats de negoci dirigides per professionals degudament formats i no aporten gaire als clients finals.
Economista colegiado hace más de 25 años en el CEIB. CEO de Futur Finances. Perito financiero de Futur Legal.
Profesor de Economía Financiera (UIB) y director de Máster (UNIR). Consejero del Consejo Económico y Social de Illes Balears. Patrono de la Fundación Finsalud.
Licenciado en Economía (octubre 1997) y en Administración y Dirección de Empresas (julio 1999) por la UIB. Master Universitario en Asesoría Fiscal por la UNIR (enero 2022).
Autor de libros y artículos académicos (ver en Dialnet): La Banca Culpable (Esfera de los Libros, 2013); capítulo La educación financiera desde el sector privado (Libro La prevención del sobreendeudamiento privado, Aranzadi, 2017); capítulo Intermediarios de crédito inmobiliario, sus representantes designados y prestamistas inmobiliarios (Comentarios a la Ley Reguladora de los Contratos de Crédito Inmobiliario, Wolters Kluwer, 2019); capítulo Un análisis práctico de la toma de decisiones de un consumidor medio (Perspectiva legal y económica del fenómeno FinTech, Wolters Kluwer, 2021); Del dinero mercancía a las criptomonedas (Situación, tendencias y restos del sistema financiero, Aranzadi, 2022); Los puntos de conexión entre el reglamento sobre la resiliencia operativa digital del sector financiero y el reglamento sobre los mercados de criptoactivos, y la regulación del mercado de valores (Comentarios sobre la Ley 6/2023, de 17 de marzo, de los mercados de valores y de los Servicios de Inversión, Aferre, 2024).
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!